Zašto je važan budžet?

Zašto je važan budžet?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Razlog zašto je bitan budžet i zašto ga ne treba prikrivati

Mi stalno sudjelujemo u planiranju izrade web stranica, pa tako znamo što se može i što ne preporučiti klijentima. Ako budžet projekta nije od početka dogovoren, možemo samo nagađati i pokušavati utvrditi dali je odabrani projekt najbolji za tvrtku ili ne. Za svaki budžet postoji realno rješenje, međutim ono što želite postići i kako često diktira vaš budžet.

Kako određivanje budžeta može pomoći?

To je jednostavno – ako znamo koliki je budžet zajedno s vašim zahtjevom, možemo pronaći najbolje rješenje za vas. Malo toga možemo učiniti ako cijena stranice prema vašem zahtjevu premašuje iznos od 10 000 kn, a vaša tvrtka je spremna izdvojiti samo 2000-3000 kn za izradu. To stavlja sve tvrtke uključene u vaš ZZP (zahtjev za ponudu) u vrlo nezgodan položaj.

Uzmimo za primjer web shop, u zadnje vrijeme dobivamo puno upita vezano za njih, prvenstveno danas su vrlo učinkoviti, jer je to kao da imate svoj butik ili neku prodavaonicu na internetu, praktički gledano to je vaš online izlog. Ukoliko je klijent spreman izdvojiti jako mali iznos za takvu uslugu, teško da će dobiti zadovoljavajuće rješenje, možda je bolje razmisliti o prodaji putem eBay-a ili Njuškala.

Postaviti “budžet” pod navodnike

Kao kupac sigurno želite postići cijenu koja vam odgovara i trebali bi ste. Shvaćamo zašto želite budžet zadržati u tajnosti, no to vam ne ide uvijek u korist. Ne određenim budžetom ćete shvatiti da svaka tvrtka uključena u vaš ZZP nudi potpuno drugačije rješenje, cijene i usluge se jako. Iz ekonomskih razloga većina vas će odabrati jeftiniju verziju bez obzira hoće li ona biti i kvalitetnija. Određivanje budžeta veća je vjerojatnost da ćete dobiti sličnu uslugu i tako ćete se moći usredotočiti na to koje rješenje je najkvalitetnije, a ne najjeftinije.

Potrošimo cijeli budžet?

U nekim slučajevima da, napravit ćemo rješenja koje odgovara vašem budžetu. U ostalima, dio tog novca je dobro potrošiti i na druge stvari. Npr. kod izrade novih web stranica potrebno je zakupiti domenu, hosting paket, bilo bi dobro nešto ostaviti i za oglašavanje. Nema smisla potrošiti sav novac za izradu web stranice koju nitko neće pronaći idućih nekoliko mjeseci! Potrošimo dio na web stranicu, te stavimo određeni iznos za oglašavanje pay-per-click ili SEO optimizaciju kako bi poboljšali rejting vaše web stranice.

Zaključak

Znamo da vam možemo dati idealno rješenje – rješenje koje će maksimalno raditi na povratu uloženih sredstava i povećanju posla. Ako to znači uštedu novca na jednom mjestu kako bi ga potrošili na drugom, onda neka tako bude. Mi smo savjetnici u izradi web projekta, ne samo tvrtka za web dizajn i hosting.

P.S. Ne zaboravimo spomenuti da PDV treba ili ne treba biti uključen u cijenu!

0 +
Zadovoljnih klijenata!
Od malih do velikih tvrtki svi vole OrionWP

Evo Što kažu naši klijenti

Super dizajnirana web stranica. Nisu bile potrebne revizije što štedi puno vremena. Lijepo je vidjeti da se koriste globalne postavke jer to također štedi puno vremena za buduće promjene. Većina dizajnera ne odvaja vrijeme da ih postavi. Hvala vam. Ponovno ćemo surađivati!
s_logo
Summers Painting

Novi Zeland

Nikada nisam vidio studio koji tako brzo radi i izvrsno odradi posao, a radili smo s puno tvrtki iz WordPress branše. Naš prvi odabit u budućnosti će uvijek biti OrionWP!
b_logo
Benova

Njemačka

OrionWP pruža iznimnu kvalitetu i brzinu u radu. Angažirao sam ih da naprave cijelu web stranicu. Brzina učitavanja stranice je jako dobra.
amis_logo
Armis Pest Management

Amerika

Super iskustvo u radu s OrionWP-om, kao i uvijek. Vrlo strpljiv, precizan i simpatičan tim stručnjaka. Nakon dovršetka nismo trebali nikakve revizije – na moje zadovoljstvo. Puno vam hvala što ste bili tako pouzdani i izvrsno odradili posao. Zaista cijenim vaše znanje i sposobnost!
robert_j
Canyon State

Amerika

Nevjerojatan rad kao i uvijek do sada. Hvala vam na nevjerojatnom korisničkom iskustvu, usluzi i trudu. Preporučujemo OrionWP svima.
dinko_b
Blufixx

Njemačka

Super vještine i usluge. Nikad nismo vidjeli da netko tako brzo izradi web stranicu. Izvrsna kvaliteta, odlična komunikacija i brze izmjene. Radujemo se dugoročnoj suradnji s vama.
jaak
Jaak

Španjolska

Najbolja komunikacija koju sam doživio s outsourced projektom. Vrlo odgovoran tim, posao je obavio brzo i u potpunosti prema specifikacijama. Definitivno ćemo ponovno surađivati kad se ukaže potreba. Preporučujemo OrionWP svima.
costoversight_p
Cost Oversight

Amerika

Izuzetno nam je zadovoljstvo bilo surađivati s tvrtkom OrionWP. Izradili su unikatno rješenje na temelju naših specifikacija i sadržaja. Sustav je jednostavan i samostalno možemo izmijeniti sadržaj ili određene elemente web stranice. Toplo preporučujemo OrionWP i definitivno ćemo surađivati i u buduće.
orca_mortgages
Orca Mortgages

Kanada

Veliko hvala OrionWP timu na izradi naše web stranice. Sa profesionalnom web stranicom i vašim sugestijama poboljšali smo svoje poslovanje te ga podigli na viši nivo. Jako sam zadovoljna Vašom profesionalnošću te dostupnosti u bilo koje doba dana da svojim klijentima napravite što bolji posao. Imate sve naše preporuke!
afrodita
Medulin Boat Excursions

Medulin