Vlada je 10. rujna 2015. odobrila program “STARTCO-REALIZIRAJ VLASTITU POSLOVNU IDEJU”, s pomoću kojiga će mladi poduzetnici moći dobiti bespovratna sredstva za izradu prve web stranice i nabavku IT opreme. U proračunu HAMAG-BICRO-a osigurano je ukupno 8.000.000,00 kn za dodjelu bespovratnih potpora.

Programom su obuhvaćeni oni koji prvi put osnivaju vlastitu tvrtku, poduzetnici početnici koji su osnovani u protekla 24 mjeseca te onima koji nisu bili vlasnici 50 ili više posto udjela u gospodarskim subjektima.

KOJIM KORISNICIMA JE JAVNI POZIV NAMIJENJEN?

Prihvatljivi prijavitelji su:

Ista fizička osoba ne može ostvariti pravo na korištenje više kompleta VAUČERA 1 i VAUČERA 2 u slučaju da je istovremeno vlasnik više od jednog poslovnog subjekta koji ispunjava uvjete iz Programa i ovoga Javnog poziva.

Jedan subjekt malog gospodarstva, čiji su vlasnici dvije ili više fizičkih osoba koje ispunjavaju uvjete Programa i ovog Javnog poziva, može koristiti samo jedan komplet VAUČERA 1 i VAUČERA 2.

UVJETI ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA

Prijavitelji moraju zadovoljiti sljedeće uvjete:

U okviru ovoga Javnog poziva neće se odobravati potpore za već osnovane ili buduće subjekte malog gospodarstva koji spadaju u sljedeće kategorije djelatnosti:

PRIHVATLJIVI TROŠKOVI

VAUČER 1 može se koristiti za:

VAUČER 2 može se koristiti za nabavu sljedeće nove dugotrajne imovine:

Korisnik ne može koristiti sredstva VAUČERA 1 za prihvatljive troškove iz VAUČERA 2 i obrnuto.

Korisnik će se ugovorno obvezati da će opremu financiranu ovim Programom u svom vlasništvu zadržati najmanje 2 godine od dana isplate dodijeljenih sredstava.

Bespovratna potpora moći će se koristiti za nabavku IT opreme i izradu prve internetske stranice, a osoba/poduzetnik može najviše dobiti 8.000 kuna (4.000 kuna može dobiti za IT opreme i 4.000 kuna izradu prve internetske stranice novoosnovanog subjekta malog gospodarstva).

Prijave su moguće preko portala www.hamagbicro.hr u sljedećim mjesecima.

Koraci za već prijavu u Program StartCo nalaze se ovdje.

Učestala pitanja i odgovore pronađite ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)