Zapravo bi pravi naziv ove teme bio kako napisati zahtjev za izradu ponude.

Ako ovo čitate, postoje velike šanse da tražite web dizajn studio koji će napraviti Re-dizajn već postojeće ili izraditi novu web stranicu i ne znate kako napisati ponudu zahtjev za izradu stranice. Ova stranica će vam pomoći u procesu pisanja zahtjeva za izradu ponude. Nećemo vam diktirati što će vam sve trebati, ali sigurno ćemo vam olakšati muku.

Uvod

Svaka tvrtka koja se bavi web dizajnom će željeti znati malo više o vama i vašoj tvrtki kako bi dobili osjećaj za koga bi trebali dizajnirati stranicu. Dobro polazište će biti:

Stara web stranica

Ukoliko imate staru web stranicu, prvo dopustite web dizajn studiu da provjeri URL! (adresa stranice) zatim odgovorite na sljedeća pitanja:

Kako bi zadovoljili vaše potrebe, web dizajn studio bi trebao znati gdje je stara stranica zakazala. Tako i druge detalje koji bi mogli biti važni.

Nova web stranica

Sada morate reči što želite od nove web stranice. Dobra polazna točka može biti:

Lista konkurentskih tvrtki je od velike važnosti iz razloga što moramo pronaći njihove mane kako bi istaknuli vašu jaču stranu.

Izgled i dojam vaše nove web stranice

Izgled bi trebao biti nadogradnje u odnosu na offline medije. Uvjek je dobrodošla brošura i marketinška literatura koju ste koristili.

Kako bi dobili ideju o stranici kakvu želite, nebi naškodilo poslati link na 3-4 stranice koje vam se sviđaju – ne nužno stranice vaše konkurencije ili stranice povezane sličnom industrijskom granom, tek toliko kao primjer za orijentaciju (izbornik, boje, pozicioniranje sadržaja, interaktivni mediji itd.)

Imate li pristup slikama vaše tvrtke (reklamnog karaktera, proizvoda, itd.)? Moguće je potrošiti jako puno novca na fotografa koji bi slikao sve vaše proizvode. Imalo bi smisla da koristite već postojeće slike koje je vaša tvrtka zabilježila. Ukoliko nemate, trebali bi ju imati, a mi vam ju možemo izraditi te bi vam bila dostupna od 0/24 h.

Područje koje ne treba zanemariti je zaštita autorskih prava (copywriting). Dali imate spreman tekst za web stranicu? Dali imate znanje i mogućnosti kreirati takav sadržaj? Ukoliko je odgovor na ova pitanja ne, trebat ćete osobu za takav posao – mi vam možemo pružiti i ovu uslugu pisanja tekstova za web.

Tehnički zahtjevi

Trebali bi ste iznijeti bilo kakve posebne tehničke uvjete koje vaša tvrtka može imati:

Održavanje

Potrebno je voditi brigu oko web stranice, vrlo je važno tko preuzima ovu ulogu:

Promocija

Vi namjeravate potrošiti novac na izradu web stranice, kako bi ju vaši budući klijenti mogli vidjeti, zar ne? Razmislite kako ju želite promovirati.

Off-line promocija

Svakako je potrebno oglašavati stranicu off-line, možete uzeti u obzir sljedeće:

Možda sada mislite “Zašto oni moraju znati bilo što o mojoj off-line promociji” – možda postoji način da se to sve poveže zajedno, npr. ukoliko na stranicu postavimo newsletter ili registraciju možemo postaviti unošenje adrese, kasnije ih je moguće isprintati te imate mogućnost slanja poklona i brošura tim pretplatnicima na kućnu adresu, što uvelike povećava promidžbu stranice.

On-line promocija

On-line promocija web stranice se često previdi, no vrlo je bitna. Oglašavanjem na raznim portalima (baneri), google adwords, facebook itd. uvelike se pridonosi posjeti stranice kao i prodaju proizvoda i usluga.

Uzmite u obzir i ostalo:

Zaključak

Trebali bi ste zaključiti zahtjev za ponudu s kratkim crtama, o tome što se očekuje od web dizajn studia, kako bi stranica trebala biti izrađena, izgled, troškovi (početni i nadolazeći) vremenski rokovi i uvjeti.

Sretno s pisanjem vašeg zahtijeva i ne zaboravite Nas staviti na popis tvrtki za natječaj izrade Vaše web stranice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)