Google uvodi mobile friendliness kao faktor rangiranja web stranica

Google uvodi mobile friendliness kao faktor rangiranja web stranica

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kako je najavljivano, Google je globalno objavio mobile-friendly update. Pojava responsivnih web stranica među pretraživanjima će drastično porasti. Sada lakše možete putem svog mobilnog uređaja ili tableta doći do kvalitetnog sadržaja koji je lakše čitati bez da morate zumirati ekran, svi znamo koliko je frustrirajuće pritisnuti neki link kada su slova tako sitna, pa skrolanje lijevo desno.

21.04.2015. mobile-friendly update je započeo bolje rangirati web stranice koje zadovoljavaju kriterije korištenja na mobilnim uređajima i tabletima (responsiv web stranice).

Update obuhvaća:

  • Obuhvaća bolje rangiranje web stranica na mobilnim uređajima
  • Obuhvaća rangiranje stranica na svim jezicima globalno
  • Odnosi se na svaku stranicu ne za ukupan websajt

Iako je mobile-friendly jako bitno i dalje se koriste ostali signali prilikom rangiranja web stranica u pretraživaču. Namjena je najbitnija — tako da web stranica s kvalitetnijim sadržajem koja nije responsiv i dalje može biti rangirana bolje od one koja je responsiv, a ima loš sadržaj.

Kako bi ste provjerili dali vaša stranica zadovoljava kriterije posjetite Mobile-Friendly Test ili provjerite status cijele web stranice Mobile Usability Webmaster tools report.

Ako vaša stranica ne zadovoljava responsiv kriterije, možete osjetiti drastičan pad posjećenosti putem mobilnih uređaja, ali bez brige kada izradite responsivnu web stranicu Google će automatski indeksirati vašu web stranicu. Možete sami potaknuti Google da to učini ako ne želite čekati automatsko indeksiranje putem Google re-Index nakon toga vaša web stranica će se tretirati kao mobile friendly u pretraživaču.

Ako imate dodatnih pitanja slobodno nam se javite ili posjetite Google FAQ.

0 +
Zadovoljnih klijenata!
Od malih do velikih tvrtki svi vole OrionWP

Evo Što kažu naši klijenti

Super dizajnirana web stranica. Nisu bile potrebne revizije što štedi puno vremena. Lijepo je vidjeti da se koriste globalne postavke jer to također štedi puno vremena za buduće promjene. Većina dizajnera ne odvaja vrijeme da ih postavi. Hvala vam. Ponovno ćemo surađivati!
s_logo
Summers Painting

Novi Zeland

Nikada nisam vidio studio koji tako brzo radi i izvrsno odradi posao, a radili smo s puno tvrtki iz WordPress branše. Naš prvi odabit u budućnosti će uvijek biti OrionWP!
b_logo
Benova

Njemačka

OrionWP pruža iznimnu kvalitetu i brzinu u radu. Angažirao sam ih da naprave cijelu web stranicu. Brzina učitavanja stranice je jako dobra.
amis_logo
Armis Pest Management

Amerika

Super iskustvo u radu s OrionWP-om, kao i uvijek. Vrlo strpljiv, precizan i simpatičan tim stručnjaka. Nakon dovršetka nismo trebali nikakve revizije – na moje zadovoljstvo. Puno vam hvala što ste bili tako pouzdani i izvrsno odradili posao. Zaista cijenim vaše znanje i sposobnost!
robert_j
Canyon State

Amerika

Nevjerojatan rad kao i uvijek do sada. Hvala vam na nevjerojatnom korisničkom iskustvu, usluzi i trudu. Preporučujemo OrionWP svima.
dinko_b
Blufixx

Njemačka

Super vještine i usluge. Nikad nismo vidjeli da netko tako brzo izradi web stranicu. Izvrsna kvaliteta, odlična komunikacija i brze izmjene. Radujemo se dugoročnoj suradnji s vama.
jaak
Jaak

Španjolska

Najbolja komunikacija koju sam doživio s outsourced projektom. Vrlo odgovoran tim, posao je obavio brzo i u potpunosti prema specifikacijama. Definitivno ćemo ponovno surađivati kad se ukaže potreba. Preporučujemo OrionWP svima.
costoversight_p
Cost Oversight

Amerika

Izuzetno nam je zadovoljstvo bilo surađivati s tvrtkom OrionWP. Izradili su unikatno rješenje na temelju naših specifikacija i sadržaja. Sustav je jednostavan i samostalno možemo izmijeniti sadržaj ili određene elemente web stranice. Toplo preporučujemo OrionWP i definitivno ćemo surađivati i u buduće.
orca_mortgages
Orca Mortgages

Kanada

Veliko hvala OrionWP timu na izradi naše web stranice. Sa profesionalnom web stranicom i vašim sugestijama poboljšali smo svoje poslovanje te ga podigli na viši nivo. Jako sam zadovoljna Vašom profesionalnošću te dostupnosti u bilo koje doba dana da svojim klijentima napravite što bolji posao. Imate sve naše preporuke!
afrodita
Medulin Boat Excursions

Medulin